RSS

Milonga Triste – avagy egy milonga nekrológja

04 máj

Tegnap a hazai milongák 25%-a megszűnt létezni: a kedd esti milonga helyszínét adó Pesti Est Café új vezetése úgy döntött, nem kell tovább tangó.

A történet rövid és szomorú. A helyszínre érkező (DJ)Stefant és Barbarát azzal fogadták, hogy ma nem lesz tánc és a nyárra már biztos ne is tervezzenek.

A kicsit hatalmi kényszeres stílusban kommunikáló üzletvezető (a képhez hozzá tartozik, hogy kicsi – még nálam is alacsonyabb! – és kopasz) még azt is hozzátette, hogy esetleg a hétfő reggelt tudja felajánlani…

A Pesti Est – kicsisége ellenére – fontos szerepet töltött be. Ez volt a tipikus kirakat-milonga: frekventált helyen lévő trendi kávézó és Stefan népszerű zenéi sokakat vonzottak a tangó felé. Stefan zenei izlése is egyedi: a neotangó és ún. alternatív tangó (nem-tangó, de tangós/milongás hangulatú, ritmusú) illetve a klasszikus tangó zene 50-50% arányban oszlott meg a milongákon – ezzel a fiatalabb korosztály felé is sikerült kinyújtani a “bordélyhüllő” csápjait… 🙂 )

A helyszínre érkező mit sem sejtő pár tucat tangós egy része csalódva visszafordult, de azért huszadmagunkkal átültünk a szomszédos Buena Vistába ötleteket gyűjteni: hogyan tovább? Elvégre Stefan még nem akar nyugdíjba vonulni, ráadásul eltelhetne két nap milonga nélkül minden héten… Botrány…

Jöttek ötletek. Kevésbé frekventált helyen lévő belvárosi étterem-kávézó, vagy esetleg egy étteremhajó a Dunán (ott nyáron szabadtéren (is) lehetne milongázni!)… De sajnos ebben az országban leginkább a kapcsolatok segítenének és egy lelkes tulaj/üzemeltető.

Egyelőre még csak bizonytalanság van, de megoldás biztosan lesz. Túl sokan akarják vissza a keddi milongát…

 
Hozzászólás

Szerző: be 2005. május 4. szerda hüvelyk Hír, Közösség

 

Címkék: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s