RSS

Tangó estek evolúciója

20 Sze

Milongákat már 7 éve rendeznek Magyarországon.

Ez egy kicsit persze nagyképű kijelentés: igazából csak Budapesten. Sajnos kis hazánk vidék-főváros tagoltsága erre a műfajra különösen rossz hatással volt: vidékre nem igazán terjedt el. Ahhoz vidéki tangó tanárok kellenének. Ilyenek sajnos nem nagyon vannak.

Viszont Budapesten töretlenül fejlődik a tangóélet. Hetente 4 (nyáron 5) milonga kerül megrendezésre: hétfőnként a Buena Vista kávézóban, szerdán a Budavári Művelődési Házban, pénteken a Fenomén Táncstúdióban [UPDATE: a későbbi Hölgyválasz], vasárnaponként a Café Uraniában. Nyáron a Nemzeti Galéria előtti teraszon is van tánclehetőség csütörtökönként. Korábban már több tucat más helyszínen is volt milonga és a lehetőségekhez idomulva költöztek ide-oda.

Most is egy érdekes változás áll a küszöbön: a csütörtöki szabadtéri milonga az időjárásra tekintettel bezár, a keddi Buena Vistát átveszi Stefanics Péter mint DJ, míg vasárnap a Café Urániában Stefan Osnowski forgatja majd a korongokat.

Így a keddi mellett a vasárnapi milonga is erős neotangós/alternatív tangós irányultságot kap, míg a szerdai és pénteki marad tradícióőrzöként (bár Radnai Tomi említett a múlt héten valami neotangó blokkot…).

Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be 2005. szeptember 20. kedd hüvelyk Hír, Közösség, Zene

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s