RSS

End of 2005

03 jan

2005 tangós szemmel érdekes év volt.

Minden korábbinál több vendégtanár járt nálunk, a nyáron rekordmennyiségű milongánk volt, majd ősztől rekordmennyiségű milonga-látogató is. Volt két sikeres tangófesztivál, egy újabb tangós darab, a fesztiváloknak volt akkora publicitásuk, hogy a szilveszter éjjel engem hazaszállító taxis benyomása az volt, hogy “[a tangó] most egyre jobban felkapott műfaj, nem?”. Persze ez így, ebben a formában talán (még) nem igaz, de az tény, hogy még nem láttam hazánkban tangóval fémjelzett előadást amely ne lett volna teltházas.

Sajnos idén a hazai táncosok nem hoztak haza olyan kiemelkedő eredményeket a tangós versenyekről, mint korábban, viszont egyre több aktív zenekar van, és már nem csak filmekben látunk élő zenére táncolt tangót és a hazai milongueró/ák is nagyon jól (és egyre jobban!) táncolnak. A közösség összetartása még nem ideális, de talán ez nem is csoda: valamiért a tangózni vágyók nagy része igen elfoglalt, esetleg családos is.

A tangós internetes fórumon 220 felett jár a taglétszám, a Milonga.hu pedig – a visszajelzésekből adódóan – sikeresen tölti be az információs központ szerepét (még ha nem is mindig tökéletesen). Az elmúlt évben több, mint 25.000 egyedi látogatója volt az oldalnak.

A jövő – 2006-ra – még homályos, de már volt szó egy újabb (tavaszi-nyár eleji) fesztiválról, volt szó rendszeres tangós-műsoros estekről, volt szó már legalább 3 vendégtanárról, és talán idén a practica/klub is megvalósul valamilyen formában…

 
Hozzászólás

Szerző: be 2006. január 3. kedd hüvelyk Közösség, Vélemény, Zene

 

Címkék: , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s