RSS

Halál a Váci úton

15 feb

Igen rövid működés után, végelgyengülésben kimúlt a keddi tangós est a P’Art Caféban. Természetesen megint ugyanaz volt az ok, mint mindenkor: a pénz. Nem volt elég fogyasztás, a szervezők elzárkóztak a fizetőssé tételtől (ami a hely adottságait tekintve nem csoda), a tulaj pedig természetesen nem vállalta, hogy egy egész estéjét lefoglalják a táncosok.

Szinte már-már normálisnak számít, hogy nekrológot írok a milongákról. Kis hazánk tangóipara és a kávézók nagyrésze nem kompatibilisek egymással. Persze ennek jól megfogható közgazdaságtani oka van…

Budapesten a legtöbb kavézó, kocsma, étterem harmadik félnek van kiadva üzemeltetésre. Ebből adódik az a helyzet, hogy a tulajdonosok természetesen az alapterületre arányosan számolt várható bevétel alapján állapítják meg a bérleti díjat, hiszen ha lehet asztalt tenni a helyre, az bevétel, abból pedig részesedni akar a tulajdonos. Persze a tulajdonosok által üzemeltetett helyek is kényszer alatt vannak, hiszen azok számára sem mellékes a bevétel, viszont nagy alapterületű kávézó, étterem, sok felesleges (kihasználatlan) hellyel nem nagyon van. A budapesti vendéglátóipari intézmények nem nagyok, viszont rengeteg van belőlük: sokezer (!) kávézó, pub és étterem működik a fővárosban. A verseny nagy, az emberek pedig annyira azért nem gazdagok, hogy mindegyikük lazán megélhessen ha félházzal működik.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2006. február 15. szerda hüvelyk Hír

 

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s