RSS

Szombat esti kergülés?

04 jún

Úgy látszik az új generáció már nem igazán tudja megállapítani, hogy a média mit is tesz vele.

A Blikkben (amit az Index.hu is átvett) megjelent egy cikk Szellő Istvánról és partneréről akivel együtt táncolt a Szombat Esti Láz c. műsorban. Az újság “úgy tudja” viszonyuk van. A cikket a iWiWen és egy táncos fórumon is megosztottam, főleg azért mert a média és a tánc kapcsolatában ez egy új lépcsőfokot jelent: a média immáron egyre inkább pletyka-anyagnak tekinti a táncosok magánéletét is – persze nyilván itt Szellő személye sokat dob a dolog pletyka-értékén. A másik pedig, hogy az ilyen bulvármédia által közölt információ mennyire is valós – kihangsúlyozom, semmi sem érdekel kevésbé mint az említett pár magánélete, ellenben az ebből jócskán profitáló cégek etikai érzéke annál inkább.

A válaszreakciók igen furcsák voltak, ugyanis elsősorban fiatalok (kora huszon) reagáltak – többek között az érintett hölgy versenytáncpartnere, aki rajtam töltötte ki a dühét -, és mindannyian feltételezték, hogy a médiát ugyan nem lehet kritizálni, de engem igen: hogyan is jövök ahhoz, hogy foglalkozzak vele.

Ezt azonban nem értem, hiszen a Szombat Esti Lázban való szereplés eleve olyan helyzetet teremt, amelynél normális, hogy bulvártémává válik minden amit egy szereplő csinál, ráadásul miután a Blikk és az Index lehozta, a ‘hír’ minden csak nem titok – ráadásul én semmi mást nem tettem, mint továbbítottam a cikk linkjét azzal, hogy na tessék, bulvártéma lett egy táncos magánélete.

Az, hogy valós az állítás vagy sem más kérdés és legfeljebb csak akkor érdekes, ha nem valós, hiszen akkor a tisztelt média igen erősen sérthette az érintettek magánszférájának nyugalmát. Ha igaz, akkor is de akkor viszont – ahogy celebéknél ez már megszokott – nem nagyon lehet érte reklamálni.

Nem lenne rossz felébredni: a média egy rakat multinacionális profitéhes cég, amelyet a legkevésbé sem érdekel sem a hír valódisága, sem pedig az etika, csak a pénz és abból is sok. Ha ezt úgy éri el, hogy embereket kínos helyzetbe hoz, akkor úgy oldja meg…

A fiataloknak csak azt tudom javasolni, hogy a sok táncolás mellett próbáljanak időt szakítani a fejük használatára is.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2006. június 4. vasárnap hüvelyk Hír, Közösség, Vélemény

 

Címkék: , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s