RSS

Elmúlt idők bajnokai #2: Ivan Romero – Marcela Vespasiano (2004)

20 aug
Elmúlt idők bajnokai #2: Ivan Romero – Marcela Vespasiano (2004)

A világbajnokok sorában a következő Ivan Romero és Marcela Vespasiano 2004-ből. Marcela jelenleg a Godoy família (Mora, Horacio) megaprodukciójában az El Chantecler c. tangómusicalben táncol egy erőteljesen all-star társulat részeként, ennek a plakátja látható a fenti képrészleten.

Újabb hivatásos színpadi táncospár. Azóta is különböző színpadi tangóshowk, tango cenák fellépői, illetve ők is felugrottak az utazó tangótanári szekérre. Sajnos – hasonlóan a többi világbajnokhoz -, nekik is rá kellett jönniük, hogy nemzetközi viszonylatban a világbajnoki cím önmagában csak a teljes ismeretlenségből kitöréshez elegendő, nem túl hosszú szavatossági idővel. A nemzetközi (el)ismertséghez ennél sokkal több kell. Persze a Mundial csak a “rising star” félamatőröknek ad igazán kiugrási lehetőséget, illetve nagy táncszínházi produkciók számára jelent “vadászterületet”. Százával, ezrével vannak olyan tanárok dél-amerikai és nemzetközi viszonylatban, akik hasonló és nagyobb tudásúak, mint a verseny pontozói vagy csak egyszerűen nem akarnak a saját konkurrenciájuk által bírált, kétes pártatlanságú versenyen indulni, ezért a verseny inkább tehetségkutató mint objektív mérce.

Marcela és Ivan már nem táncolnak együtt rendszeresen, de 2009-ben még egyszer összeálltak, hogy letáncolják a 2004-es világbajnoki koreográfiát az akkori Mundialon. Szerintem jól látható, hogy mekkora különbséget jelent ha megvan az összeszokottság és az unásig gyakorolt koreográfia ebben a műfajban.

 
Hozzászólás

Szerző: be 2013. augusztus 20. kedd hüvelyk Érdekesség, Sztár

 

Címkék: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s