RSS

Elmúlt idők bajnokai #5: Fernando Gracia – Natalia Tonelli Attori (2007)

23 aug
Elmúlt idők bajnokai #5: Fernando Gracia – Natalia Tonelli Attori (2007)

Igen: Gracia, úgy mint irgalom, kegy, kecs, kellem, szellemesség, malaszt, szívesség és megnyerő modor. Újabb tango cena huszárok, akik azonos produkcióban léptek fel és feltehetően ezért álltak össze egy verseny erejéig.

A koreográfia is meglehetősen tipikus tangóvacsora-show koreográfia. Mivel sem a verseny előtt, sem utána nincs fellelhető közös múltjuk, így feltételezem az egyik közös koreográfiájukkal neveztek a versenyre aztán mindenki ment a saját útján tovább.

Ma Fernando a romantikus nevű Sol Cerquidesszel táncol, továbbra is elsősorban escenario koreográfiákat. Elég sokat utaznak Dél-Amerikában és Európában is fellelni őket olykor-olykor, mellette folyamatosan táncolnak Buenos Aires egyik legismertebb tangószínház-éttermében az Esquina Carlos Gardelben.

Fernando tavaly pontozott a Mundial európai területi előselejtezőjeként is üzemelő európa bajnokságon, ahol több magyar pár is indult. Táncoltak még a Tango Metropolis nevű európai utazóshowban is.

Az alábbi bábus koreográfián kicsit meglepődtem. Az ötlet nagyon hasonlít Szőllősi András és Götz Andi 2009-es koreójára, persze nem gondolom, hogy összefüggenek. Mindenesetre a nyilvánvaló akadémikus műfaji háttérrel rendelkező leányzó kiválóan tudja kamatoztatni a képességeit az előadásban.

Natalia továbbra is BsAs-i tangóelőadásokban szerepel, jelenleg a Tango Porteño c. show társulatában táncol, olyan táncosok mellett mint pl. Juan Carlos Copes (az escenario műfaj feltalálójaként tartják számon, élő legenda, ha máshonnan nem, Carlos Saura: Tangó c. filmjéből biztosan ismerős lesz…)

Natalia Tonelli

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2013. augusztus 23. péntek hüvelyk Érdekesség, Sztár

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

One response to “Elmúlt idők bajnokai #5: Fernando Gracia – Natalia Tonelli Attori (2007)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s