RSS

Elmúlt idők bajnokai #7: Jonathan Spitel – Betsabet Flores (2009)

25 aug
Elmúlt idők bajnokai #7: Jonathan Spitel – Betsabet Flores (2009)

Az aberrált 30-as évekbeli férfi karakter nagyon tetszik. Iszonyú erős első egy perc után kicsit leül a koreó, de még mindig az ízesebbek közé tartozik. A 2009-es év sok más erős versenyzőt is hozott.

A páros eredetileg Carolina Bonaventura és Francisco Forquera tanítványai (ami azért is érdekes, mert tanáraik is csak 2008 óta táncolnak együtt), de időközben ők is a Morales stúdió felé sodródtak, hasonlóan sok korábbi világbajnokhoz: José Fernándezhez, Fernando Graciához, Natalia Tonellihez és Germán Cornejohoz.

Első blikkre van valami érdekes, nem szokványos a táncuk jellegében, ami felüdülés a kicsit egyen escenariós technika mellé. Azonban miután több koreográfiát végig néztem, rá kellett jöjjek ez nem csak egy szerep. Gyakorlatilag ilyen a stílusuk és mindegyik koreót ilyen karakterrel táncolják.

Improvizációt, vagy más jellegű táncot nem nagyon sűrűn látni tőlük. Az alábbi felvétel egy spanyol fesztivál szabadtéri eseményén készült és látszik, hogy koreográfia nélkül kevésbé vannak nyeregben – függetlenül attól, hogy a technikájuk továbbra is hibátlan.

A 2009-es évben egy sor érdekes előadást láthattunk a Mundialon. Az izgalmasabb előadások közül összeválogattam egy párat alább.

Az első fantáziacíme talán “Passzív-agresszív Barbi és lelkes udvarlója” lehetne. Belen női karaktere nagyon illik a szőke nyafka imázshoz, de a lelkes partner is, ahogyan körberajongja és asszisztál neki végig – bár egyáltalán nem vagyok egyáltalán meggyőződve, hogy tudatosan alakították így a karaktereket.


(Maximilano Cristiani & Belen Bartolome)

A következő – kilencedik helyezett – pár szerintem magasan a legtechnikásabb a mezőnyben, kifejezetten érdekes koreográfiával. Sajnos az előadás jellege kicsit iskolásra sikeredett. Az elképesztő technikai pontosság ellenére is sokkal vérmesebbnek kell lennie egy előadásnak, hogy a bírók szeressék. Azért a tapsból hallatszik, hogy a közönség észrevette a táncuk egyediségét és pontosságát.


(Leonel Di Cocco & Natalia de Assuncao Correia – UPDATE: link javítva, korábban hibás videó szerepelt itt)

Később egy londoni milongán egy másik koreográfiában sokkal jobban érezhetőek a képességeik, függetlenül a sokkal kevésbé escenario koreográfiától és a balesettől a kétharmadánál (a mentés is zseniális, bár a dinamika változásából érezni, hogy “keresik” a koreográfiát). Nekem nagyon tetszik ez a precíz és tiszta kivitelezés.

Itt egy másik méltatlanul elhanyagolt pár, akik hatodikok lettek a versenyen. A koreográfia nem túl bonyolult elemekből áll, cserében azonban majdnem teljes egészében vezethető valódi tangó. Az előadás fluid, pontos…kicsit zavaró, hogy Karen magasabb, mint Luciano a magassarkúban.


(Luciano Caceres & Karen Digiovanni)

 
1 hozzászólás

Szerző: be 2013. augusztus 25. vasárnap hüvelyk Érdekesség, Sztár

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One response to “Elmúlt idők bajnokai #7: Jonathan Spitel – Betsabet Flores (2009)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s